Koekjes op zondag

Lievelingskoekjes van London: Maïzena cornflakes koekjes

Elke week bakken we de lievelingskoekjes van Koffietijd. Vandaag maken we die van London!

Ingrediënten   
1 eidooier
40 g suiker
1 zakje vanillesuiker
80 g roomboter
50 ml zonnebloemolie
200 g maïzena
1 tl bakpoeder  

Garnering
200 g melkchocolade
250 g cornflakes  

Bereiding 
Verwarm de oven op 180 graden. Meng het eigeel met de suiker, vanillesuiker, boter en olie tot een geheel. Voeg de maïzena en bakpoeder toe. Kneed door tot je een licht plakkerig beslag hebt. Maak bolletjes van het deeg zo groot als een walnoot en leg ze op een vel bakpapier. Bak de koekjes in 15 minuten gaar en goudbruin.  

Smelt intussen de chocolade au bain-marie. Dit wil zeggen dat je een pannetje met water aan de kook brengt. Daar bovenop leg je een hittebestendige kom en breek je de chocolade in stukken. Laat de chocolade langzaam smelten en roer goed door.  

Snijd de cornflakes grof met een mes. Haal de afgekoelde koekjes door de gesmolten chocolade en rol deze vervolgens door de cornflakes. Leg ze op een bord en laat de chocolade hard worden. Je kunt deze koekjes een week bewaren in een luchtdichte trommel.