Koekjes op zondag

Compost Cookies

Op deze Zondag Bakdag maken wij Amerikaanse Compost Cookies
Ingrediënten: 
  • 230 gram zachte boter 

  • 220 gram lichtbruine basterdsuiker 

  • 100 gram kristalsuiker  

  • 2 theelepels vanille-extract 

  • 2 grote eieren 

  • 290 gram bloem 

  • 1/2 theelepel baking soda 

  • 1 theelepel zout

  • 130 gram melkchocolade, in stukjes  

  • 46 gram havermout 

  • 2,5 tl gemalen koffie 

  • bokkenpootjes, in stukken 

  • 40 gram naturel chips 

  • 40 gram zoute stokjes 

Bereiding:

Mix de zachte boter en twee soorten suiker door elkaar voor circa 5 minuten. De boter moet lekker luchtig zijn. Voeg het vanille-extract en de eieren toe en mix weer even door. Doe als laatste de baking soda, zout en bloem erbij en mix kort door. Echt kort, anders worden je koekjes taai. Hier gaat de melkchocolade, havermout en gemalen koffie bij. Voeg als laatste de bokkenpootjes, chips en zoute stokjes toe en meng dit nog kort door elkaar. Pak met 2 lepels het beslag en verdeel bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor genoeg tussenruimte. Laat de koekjes minimaal een uur, maar liever langer, koud worden in de koelkast. Dit voorkomt dat ze uitlopen in de oven. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de koekjes gaar en knapperig in 16-18 minuten (hou je oven in de gaten). De koekjes zullen in het midden nog zacht zijn als je ze uit de oven haalt, maar dat is juist de bedoeling. In een luchtdicht doosje kun je de koekjes een week bewaren.