Koekjes op zondag

Kletskoppen

Pernille is jarig, en wie jarig is trakeert! Hier een lekker recept voor kletskoppen.

Kletskoppen
30 stuks  

Ingrediënten:
Voor de kletskoppen
45 g boter, op kamertemperatuur
150 g witte basterdsuiker
1 theel. vanille-extract snuf zout
30 ml melk, op kamertemperatuur
50 g blanke amandelen of pinda’s, fijngehakt
75 g patentbloem

Bereiding:
Verhit de oven tot 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Roer de boter, basterdsuiker, het vanille-extract en zout tot een glad mengsel. Roer de melk erdoor en meng tot slot de gehakte amandelen en patentbloem erdoor. De ingrediënten hoeven enkel gemengd te zijn, het beslag hoeft niet luchtig te worden.

Maak met een theelepel kleine hoopjes van het beslag en leg deze met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Druk de hoopjes iets plat. Bak het beslag in 6-11 minuten tot mooie kletskoppen. Houd de koekjes in de oven goed in de gaten, want ze worden snel bruin. Als ze te donker worden, smaken ze bitter, maar als ze te licht blijven, zijn ze niet knapperig na het afkoelen.

Laat de koekjes na het bakken 1-2 minuten afkoelen op de bakplaat en schep ze daarna voorzichtig op een rooster. Laat de kletskoppen verder afkoelen op het rooster en verpak ze vervolgens luchtdicht om te bewaren.