Koekjes op zondag

Kaaskoekjes

Het is zondag, en dat kan maar een ding betekenen. Zondag = bakdag!

 

Ingrediënten: 
200 g Parmezaanse kaas, grof geraspt 
200 g oude/belegen kaas,  geraspt   

Bereiding: 
Pak een bakplaat en bekleed met bakpapier. Strooi per koekje 1 afgestreken eetlepel kaas op het bakpapier en spreid uit tot een rondje van ongeveer 6 à 7 cm in doorsnede. Bak de kaaskoekjes in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onder warmte).  De Parmezaanse kaaskoekjes bak je voor ongeveer 6 minuten.  De oude/belegen kaaskoekjes bak je voor ongeveer 4 minuten. Haal de koekjes uit de oven om af te koelen, ze zijn klaar wanneer ze krokant en afgekoeld zijn.   

TIP: Bewaar de koekjes afgesloten in een trommel of bakje op een droge en koele plek kun je de koekjes een paar dagen bewaren. Vers is natuurlijk het allerlekkerst.