Koekjes op zondag

Boterkoek met limoen en kokos

Onze culi-redacteur Arne heeft vorig seizoen enorm veel boterkoek gebakken voor de rubriek 'Het cadeautje'. Hij laat zien hoe je dit heerlijke baksel maakt, deze keer met een frisse twist.

 Ingrediënten 

180 g witte basterdsuiker 

360 g boter, plus extra om in te veten 

400 g bloem 

1 ei + 1 ei om te bestrijken 

Sap en rasp van 1 limoen 

60 + 20 gr geraspte kokos 

Bereiding

Verhit de oven tot 170 graden.

Vet de boterkoek- of taartvorm in met boter en bedek de bodem daarna met bakpapier. Zo haal je de boterkoek straks makkelijk uit de vorm.  Meng de suiker, kokos, boter, bloem, één ei, sap en zest van de limoen en een snufje zout in een keukenmachine en mix tot een egale massa. Verdeel het deeg in de bakvorm en druk het goed aan tegen de zijkanten.

Besmeer het deeg met behulp van een kwastje met de eidooier. Hierdoor gaat de boterkoek straks mooi glanzen. Trek met een vork banen in het deeg en bestrooi met de overgebleven kokos. Bak de boterkoek in de oven in 30 minuten goudbruin.