Koekjes op zondag

Gember chili koekjes

Vandaag maakt London heerlijke spicy koekjes, namelijk gember chili koekjes!

Gember Chili koekjes

Ingrediënten:
125 g zelfrijzend bakmeel
halve theel. gemberpoeder
snufje zout
50 g donkere basterdsuiker
50 g roomboter, kamertemperatuur en in stukjes
2 eetl. schenkstroop 
5 gemberbolletjes (uit glazen potje met siroop), in kleine stukjes
½ chilipeper, zaadlijsten eruit, peper fijngehakt
½ eetlepel siroop die bij de gemberbolletjes zit

Bereiding:
Verhit de oven tot 175 ºC.

Zeef het meel boven een kom en voeg het gemberpoeder en het zout toe. Voeg nu de suiker toe en roer door elkaar. Voeg de roomboter, de stroop, de stukjes gember en de siroop toe en gehakte chili. Kneed tot een stevig deeg.

Maak kleine balletjes van ongeveer de grootte van een walnoot van het deeg. Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk met je duim plat tot ronde koekjes van 3 tot 4 millimeter dik.

Zet je plaat in de oven en bak ongeveer 15 à 18 minuten. Houd het in de gaten! Goudbruin is de key.  Als de koekjes klaar zijn laat je ze afkoelen op een rooster. Het is niet erg als ze in het begin nog een heel klein beetje zacht voelen, ze worden vanzelf hard tijdens het afkoelen.

TIP: Bewaar in een goed afsluitbare koekjes trommel (lucht dicht)