Koekjes op zondag

Pompoenkoeken met frosting

Deze zondag koekjes speciaal voor Halloween!

Pompoenkoeken met roomkaastopping

Ingrediënten
Voor de pompoenkoeken:
300 g patentbloem
1,5 theel. bakpoeder
snuf zout
1,5 theel. kaneel
0,5 theel. verse nootmuskaat
1 theel. gember
1 theel. kruidnagel
140 g ongezouten roomboter
160 g kristalsuiker
110 g lichtbruine basterdsuiker
1 groot ei
1 theel. vanille extract
250 g pompoenpuree

Voor de roomkaastopping:
70 g ongezouten roomboter
120 g roomkaas
150 g poedersuiker

Bereiding:
Verhit de oven tot 180°C en bekleed twee bakplaten met bakpapier.

Klop in een mengkom de bloem, bakpoeder, zout, kaneel, nootmuskaat, gember en kruidnagel tot het goed gemengd is en zet opzij. Meng in een andere kom de roomboter, kristalsuiker en bruine suiker tot een goed gemengd geheel.

Roer het ei door de boter en meng de pompoen en het vanille extract erdoor. Voeg de bloem met kruiden toe en mix tot een dik beslag. De ene pompoenpuree is natter dan de andere, is het beslag te dun? Voeg dan wat extra bloem toe.

Schep het beslag uit de kom met een ijsschep of eetlepel. Leg de bollen op de bakplaat met een tussenruimte van 5 centimeter, de koeken lopen nog iets uit tijdens het bakken.

Zet de bakplaten in de oven en bak de koeken in 13-15 minuten gaar. Haal de koeken uit de oven en laat ze volledig afkoelen.

Eenmaal afgekoeld besmeer je de koekjes met de roomkaas frosting. Garneer ze met een snuf kaneel en rasp er wat verse nootmuskaat overheen. Bewaar in een luchtdichte verpakking in een enkele laag in de koelkast. Stapel ze niet op! Dan komt de frosting overal op de koeken te zitten.

Voor het glazuur van roomkaas:
Klop in een mengkom met een elektrische handmixer boter en roomkaas tot een glad en luchtig geheel. Meng de poedersuiker en erdoor en meng tot een zacht geheel.