Koekjes op zondag

Maasstroompjes

Nu het weer kouder wordt buiten, is het tijd om jezelf goed te verwennen binnen. Met dit fijne recept voor maasstroompjes kan je zondag alleen maar beter worden!

Maasstroompjes   

Ingrediënten: 
150 g witte basterdsuiker 
300 g boter 
375 g bloem 
0,75 citroen   

Ingrediënten voor amandelspijs: 
150 g suiker 
150 g amandelschaafsel (fijngemalen) 
1 eiwit   

Extra: 
Bakplaat 
Bakpapier 
1 eidooier om te bestrijken 
3 eetl. room om te bestrijken   

Bereiding: 
Meng de witte basterdsuiker door de boter tot de suiker is opgelost. Meng bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. 

Rasp de citroen en meng de rasp door het deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten.   

Amandelspijs: 
Maal de suiker met de amandelen en het eiwit fijn tot amandelspijs. De spijs moet te rollen zijn. Als het te hard is voeg dan een beetje eiwit toe. Is het te zacht voeg dan extra amandelen of suiker toe. Rol 2 gelijke pillen van de amandelspijs.   

Verhit de oven tot 180 ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een rechthoek.  Leg de plak op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de pillen op het deeg. Meng de eidooier met de room en klop even los. Bestrijk de plak met het eidooiermengsel.  

Bak het deeg in 15 minuten goudbruin en gaar. Snijd de plak deeg direct uit de oven in rechthoeken van 8x6 centimeter.