Koekjes op zondag

Rempejek

Deze zondag bakken we een keer hartige koekjes! Onze culinaire redacteur Arne heeft een super lekker recept hiervoor!

Rempejek

Ingrediënten:
2 eetl. kokos crème
8 eetl. water
3 eetl. rijstmeel
2 tenen knoflook
1/2 theel. cayennepeper
1 theel. komijn
1 theel. korianderzaad
1 theel. kurkuma, geraspt
peper en zout
70 g pinda's zonnebloemolie, om in te bakken  

Bereiding:
Los de kokoscrème op in 4 eetlepels kookwater en roer het rijstmeel erdoor.

Voeg zoveel water toe dat er een beslag zo dik als pannenkoekbeslag ontstaat.

Roer knoflook, kruiden, pinda’s en zout erdoor.

Verhit de olie in een grote koekenpan en schep eetlepels van het beslag, met veel tussenruimte in de pan. Bak de koeken knapperig en goudbruin aan beide kanten.