Koekjes op zondag

Kaneelsterren kerstkoekje

Ben je ook altijd zo blij wanneer de kerst koekjes in de supermarkt liggen? Met dit recept kan je het hele jaar door blij zijn met de oh zo heerlijke kerstkoekjes!

Kaneelsterren kerstkoekjes

30-35 middelgrote koekjes

Ingrediënten
Koekdeeg:
200 g witte basterdsuiker
200 g ongezouten roomboter
1 ei
1 theel. vanille-extract
350 g bloem
1 theel. kaneel
snuf zout

Decoratie:
75 g fijne kristalsuiker
1-2 g kaneel
200 g witte chocolade

Bereiding:
Maak het koekdeeg door de suiker en boter romig te kloppen. Voeg het ei en vanille-extract toe en mix tot deze zijn opgenomen. Als laatst kun je bloem en kaneel toevoegen, kneed tot een stevig deeg. Verpak het deeg in folie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.

Maak ondertussen vast kaneelsuiker door de fijne kristalsuiker en kaneel door elkaar te roeren.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van 4-5 mm. Steek dan de sterren uit. Die van mij waren ongeveer 8 cm in doorsnede.

Dip ieder stukje deeg in de kaneelsuiker en leg dan met de suikerkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Als ze eenmaal op de bakplaat liggen strooi je er nog een extra dun laagje kaneelsuiker overheen voor het beste en mooiste resultaat.

Bak de koekjes in 10 á 12 minuten op 180°C (boven- en onderwarmte). Laat alle koekjes eerst een paar minuten op de plaat afkoelen, verplaats ze daarna naar een rooster. Laat ze hier helemaal afkoelen.

Smelt 2/3 van de chocolade au-bain Marie. Eenmaal gesmolten haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe, roer door tot deze is gesmolten.

Bekleed je bakplaten weer met bakpapier. Dip de onderkant (kant zonder suiker) van een koekjes voorzichtig in de chocolade. Strijk eventueel (voorzichtig) af aan de rand van de kom als het een hele dikke laag chocolade is. Leg de koekjes daarna op een bakplaat. Wacht tot de chocolade goed is uitgehard, daarna kun je ze in de koektrommel doen.

TIP: Goed verpakt in een trommel minstens 2 weken houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.