Koekjes op zondag

Cantuccini rozemarijn

Cantuccini zijn typisch Italiaanse amandelkoekjes, heerlijk voorbij de koffie!

Cantuccini salati 

hartige koekjes (25 stuks)

Ingrediënten:
300 g tarwebloem
½ theel bakpoeder
200 g Parmezaanse kaas
25 g verse rozemarijn, naaldjes fijngehakt
200 g gepelde amandelen, waarvan 150 g fijngemalen en 50 g heel grof gehakt
3 (scharrel)eieren
30 ml extra vierge olijfolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190ºC. Meng de bloem, 1 theelepel zout, het bakpoeder, de Parmezaanse kaas, rozemarijn en de fijngemalen amandelen door elkaar. Voeg de eieren, olijfolie en 25 ml koud water toe en kneed dit 10 min. lang. Voeg de grof gehakte amandelen toe als het deeg een korrelige massa is en kneed nogmaals alles flink door elkaar. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen en zet deze afgedekt 1 uur in de koelkast.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm met vochtige handen het deeg tot langwerpige stroken van ongeveer 7 x 20 cm en 2-3 cm hoog en leg ze op de bakplaat. Leg er een vel bakpapier bovenop. Bak de cantuccini salati 40 minuten. Laat ze 1 uur afkoelen.

Snijd ze in plakjes van 1 cm dik, leg deze nogmaals op de bakplaat en bak de cantuccini nog 15-20 minuten onafgedekt. Laat afkoelen en serveer de cantuccini.