Koekjes op zondag

Ontbijtkoek

Ontbijtkoek, heerlijk om te eten en leuk om te maken!

Ontbijtkoek

Ingrediënten:
160 g bloem
90 g boekweitmeel
2 theel. bakpoeder
2 theel. gemberpoeder
1 theel. kaneel
315 g keukenstroop
125 g ongezouten boter
160 g bruine basterdsuiker
125 ml melk
1 ei  

Bereiding:
Verhit de oven voor tot 180 °C. Vet de cakevorm in met boter en leg een stuk bakpapier op de bodem van de vorm.

Mix alle droge ingrediënten in een grote kom. Zet een pannetje op lag vuur en smelt de boter, keukenstroop, en suiker. Blijf continu roeren.  Als alles volledig is gesmolten giet je het suikermengsel bij de droge ingrediënten en roer goed door elkaar tot er geen klontjes meer inzitten. Giet de melk en het ei erbij en blijf roeren tot deze volledig zijn opgenomen. Het beslag lijkt dun, dat klopt helemaal. Giet het mengsel in de cakevorm. Zet de cakevorm voor 50 minuten in de oven.

Deze ontbijtkoek kun je direct eten, maar het lekkerst is hij als hij volledig is afgekoeld. Dat veranderd de structuur compleet.