Koekjes op zondag

Gember haverkoeken

Tijd om te bakken hebben we nu genoeg, deze week maakt Bibi vegan haver gemberkoeken!

Vegan haver gemberkoeken  

Ingrediënten:
200 g havervlokken 
4 eetl. boekweitmeel 
½ theel. gemberpoeder 
½ theel. zeezout  
Snufje gemalen kruidnagel  
6 eetl. kokosolie (gesmolten) 
½ theel. vanille extract  
6 eetl. agave siroop 
4 eetl. (plantaardige) melk, zoals amandel of haver  

Bereiding:
Meng de havervlokken, het boekweitmeel, het gemberpoeder, de kruidnagel en het zout door elkaar.  

Schenk naar de kokosolie, het vanille-extract, de agave siroop en de melk bij. Vorm balletjes van het mengsel en druk ze een beetje plat op de bakplaat. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar op 180 °C.  

TIP: dit is ook een heerlijk mengsel voor granola, maak dan in plaats van koekjes 1 grote plaat en breek deze vervolgens in stukken. Natuurlijk kun je ook nog noten, kokos of gedroogde vruchten toevoegen.