Koekjes op zondag

Kokosmakronen

Vandaag laten we zien hoe je die overheerlijke Kokosmakronen maakt!

Ingrediënten

175 g geraspte kokos

25 g amandelmeel

4 eiwitten

200 g fijne suiker

1 eetl. honing

snuf zout

½ citroen, rasp

150 g pure chocolade

 

Bereiding

Verhit de oven voor tot 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een vuurvaste kom en meng door elkaar. Verwarm deze kom au bain marie en blijf regelmatig roeren tot de suiker en honing zijn opgelost en het deeg begint te plakken aan je spatel. Haal de kom van de pan en laat volledig afkoelen.

Pak 2 eetlepels en vorm mooie ovale koeken koeken. Vind je dit te moeilijk? Pak dan een ijsschep om de bollen te vormen en leg ze op de bakplaat. Zet de kokosmakronen voor ongeveer 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden. Laat ze daarna goed afkoelen, ze worden harder als ze koud zijn.

Smelt de chocolade in de magnetron met tussenpauzes van 30 seconden om de chocolade door te roeren. Zo voorkom je dat de chocolade verbrand. Dip de onderkant van de koeken in de gesmolten chocolade en laat ze opstijven op een stuk bakpapier.