Chili sin carne

Vandaag op het menu: Chili sin carne!

Ingrediënten

  2 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 flinke hand verse peterselie
1 theel. chilipoeder, afgestreken
2 theel. gemalen komijn, afgestreken
2 zoete aardappels
2 roseval aardappels
600 g tomatenblokjes
3 stengels bosuitjes
250 ml crème fraîche
2 eetrijpe avocado
150 g maïskorrels, blik
200 g kidneybonen, blik
¼ bosje koriander  

Bereiding

Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook en hak de peterselie grof.

Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en doe de ui, knoflook, chilipoeder, een snufje zout en komijnzaad hierbij.  

Bak op laag vuur heel zachtjes aan, zo’n 4 minuten.  

Was de aardappels en snijd in blokjes van ongeveer 7 millimeter. Schillen is niet nodig.  

Doe nu de blokjes aardappel erbij en zet het vuur wat hoger. Bak dit 8 minuten aan. Blijf roeren zodat er niks aanbakt.  

Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes en mix dit samen met de peterselie en een snufje peper en zout door de crème fraîche.  

Voeg na 8 minuten de tomatenblokjes bij de aardappelen. Kook de aardappel verder gaar in het tomatensap voor zo’n 15-20 minuten.  

Schil ondertussen de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes of blokjes.  

Was de koriander en laat ze uitlekken op keukenpapier.  

Doe de maïskorrels en de kidneybonen in de pan en verwarm deze nog zo’n 3 minuten mee.  

Schep de chili sin carne op de borden en maak af met een flinke eetlepel crème fraîche, de avocado en wat koriander blaadjes.  

Ook lekker met wat rijst en homemade tortilla chips uit de oven erbij.