Koekjes op zondag

Roze koeken

Vandaag gaan we de welbekende roze koeken maken!

Ingrediënten

165 g bloem

150 g zachte roomboter

150 g suiker

3 eieren

1/2 citroen, rasp

snufje zout

boter en bloem voor het invetten van de vorm

Voor het glazuur

100 g diepvries frambozen

200 g poedersuiker

 

Bereiding

Verhit de oven tot 160 °C. Vet een muffinvorm in met boter en bestuif met een laagje bloem.

Doe de suiker met de zachte boter in een kom en mix ongeveer 5 minuten tot hij mooi romig is. Voeg de citroenrasp toe en klop een voor een de eieren door het beslag tot ze allemaal zijn opgenomen. Is de boter gaan schiften? Zet de kom op een klein kommetje heet water en blijf mixen tot je weer een glad beslag hebt. Zeef de bloem en een snuf zout boven de kom en spatel door het beslag heen.

Vul elk vormpje tot iets minder dan de helft met ongeveer anderhalve eetlepel beslag. Leg er een blad bakpapier op en dek af met een ovenplaat. Bak de koeken voor 16 minuten in de oven gaar. Haal de bakplaat en bakpapier er af en bak nog eens 3 minuten extra. Haal de koeken uit de oven en laat ze compleet afkoelen.

Voor het glazuur prak je de frambozen in een kommetje van. Schep het mengsel in een fijne zeef en druk de puree door de gaatjes heen zodat de pitjes in de zeef achterblijven.

Doe de poedersuiker in een pannetje en doe eetlepel voor eetlepel de frambozenpuree erbij tot je de gewenste kleur en dikte hebt bereikt. Je bent op zoek naar een dikke consistentie. Verwarm het glazuur op laag vuur zodat hij iets werkbaarder wordt. Dip de bovenkant van de koeken in het glazuur en laat ze opdrogen.