Broodje Aziatische carpaccio

Een heerlijk broodje carpaccio op Aziatische stijl maakt London vandaag voor Liane den Haan.

Voor 2 à 3 personen

Ingrediënten

sneetjes bruin brood
160 g carpaccio van rundvlees
Handje pinda’s, geroosterd en fijngehakt
1 eetl. koriander, fijngehakt
1 eetl. munt, fijngehakt
1 handje gebakken uitjes
Rasp van 1 limoen
snufje chilivlokken
100 g rucola


Voor de dressing
1 eetl. sesamolie
1,5 eetl. sojasaus
½ eetl. sweet chili saus
limoensap
1/4 eetl. sriracha
1 theel. pindakaas

 

Bereiding


Snijdt de carpaccio in flinterdunne plakjes. Dit kun je ook door de slager laten doen. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Voor de dressing doe je alle ingrediënten in een kom. Meng dit goed door elkaar.

Leg je carpaccio op een sneetje bruin brood. Doe hier de droge kruiden als eerst overheen. Daarna kunnen de pinda’s, uitjes, limoenrasp, chilivlokken en de rucola erop.

Doe als laatst de dressing over het broodje.

Zo heb je een heerlijke broodje carpaccio op Aziatische stijl.