Pakora's

London gaat aan de slag met een Indiase vegetarische snack. Hij maakt vandaag pakora's!

8 a 10 stuks


Ingrediënten

1 aubergine, in dunne plakjes en reepjes gesneden
1 ui, halve maan gesneden
1 aardappel, dunne reepjes gesneden
6 eetl. verse koriander, fijn gehakt
250 g kikkererwtenmeel
2 theel. amandelmeel
1 theel. zout
1/2 theel. garam masala
1/4 theel. gember poeder
1/4 theel. knoflook poeder
1/2 theel. bakpoeder
1/2 theel. chili poeder
1 eetl. koriander zaadjes, licht gekneusd
zonnebloem, olie te frituren

Bereiding

Meng de plakjes aubergine, uien, aardappels en gehakte koriander in een grote kom.
Roer de kruiden, bakpoeder en amandelmeel door de kikkererwtenmeel .

Strooi de mix over de gemengde groenten en hussel goed door elkaar.
Dek af en laat 1 a 1,5 uur rusten zotdat de kruidenmix kan intrekken in de groenten.

Verhit de olie in een pan.

Neem een beetje van de mix en knijp het voorzichtig bij elkaar zodat de groenten aan elkaar blijven plakken en de pakora zijn vorm behoudt. Laat het voorzichtig in de olie glijden. Herhaal dit, maar doe niet te veel pakora’s in de pan.
Je kunt ook twee eetlepels gebruiken om het mengsel op te scheppen en in de olie te laten vallen.

Draai de pakora’s voorzichtig om als de onderkant lichtbruin is. Draai het niet te vroeg want anders vallen de pakora’s uit elkaar. Bak de pakora’s aan beide kanten krokant en goudbruin.
Bak de rest van het mengsel op dezelfde manier.

Schep de pakoras op een bord bekleed met keukenpapier en laat ze uitlekken.

Serveer met een heerlijke chutney.

 

Munt-koriander chutney

Ingrediënten

1 bos verse koriander
1 bosje verse munt
1 groene peper
1 limoen, sap
2 cm gember
1 theel. komijnzaad
1 theel. bruine rietsuiker
zout en zwarte peper

Bereiding

Blendt alle ingrediënten goed samen met een staafmixer. Vindt je de chutney wat te stevig? Doe er wat water bij.