London calling

Hidde heeft dit recept voor schaafijs vernoemd naar onze London! Hoe leuk is dat.

Ingrediënten

Voor het schaafijs
2 kg water

Voor de siroop
250 g water
30 g gedroogde hibiscusbloemen
375 g kristalsuiker
25 g gemberwortel
12 g cola-essence
5 g perenessence
50 g citroensap
8 g citroenrasp
Extra: gecondenseerde melk, naar smaak

 

Bereiding

Vries voor het schaafijs het water in een bak in zodat je een blok ijs krijgt. Zorg ervoor dat deze volledig is bevroren.

Breng voor de siroop het water aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de hibiscusbloemen toe en laat ca. 4 uur infuseren.

Zeef het water, voeg de kristalsuiker toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 40 minuten zachtjes koken. Laat het suikerwater afkoelen tot 50 °C.

Schil de gemberwortel, snijd hem in grove stukken en maal in een slowjuicer tot sap. Meng de cola-essence, perenessence, het gembersap, citroensap en de -rasp door het suikerwater. Bewaar de siroop in een schone, afgesloten fles in de koeling.

Schaaf schilfers van het ijsblok. Schenk er siroop naar smaak over en besprenkel met gecondenseerde melk.

 

Bestel het kookboek Glacerie hier!