Botersla stamppot met vis

We gaan de lente tegemoet. Daarom maakt London vandaag deze lekker voorjaarsstamppot met vis!

Ingrediënten

900 g kruimige aardappels
1 grote krop zachte botersla
3 zachtgekookte eieren
2 tomaten
1 sjalotje
scheutje volle melk
40 g roomboter
2 theel. mosterd
zwarte peper en zout
2 a 3 eetl. gefrituurde uitjes
500 g zalmfilet, zonder vel
250 ml room
1 teen knoflook, Fijn gehakt
½ bosje verse dille, fijn gehakt
¼ bosje verse bieslook

Bereiding

Schil de aardappels en kook ze in een pan met ruim water en zout gaar. Was de botersla goed, dep droog met keukenpapier en snijd deze in grove stukken.

Pel de eieren en hak ze grof. Verwijder het sap en zaad uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel het sjalotje en snipper heel fijn.

Giet de aardappels af en zet ze terug op laag vuur. Stamp de aardappels fijn.

Verwarm de melk en roomboter en roer dit door de puree. Breng goed op smaak met zwarte peper en zout. Zet het vuur uit en roer de sla, sjalot, tomaat en ei door de puree.

Bak de zalmfilet op middel hoog vuur met een scheutje zonnebloemolie aan elke kant rond de 3 a 4 minuten goudbruin. De zalm mag rosé zijn van binnen.

Pak een steelpan en doe daar de slagroom in samen met de gehakte knoflook en dille. Laat dit inkoken totdat de saus wat dikker wordt. Als je de saus dikker wilt kun je de roomsaus verder laten inkoken.

Serveer de puree op borden, strooi wat gefrituurde uitjes over de stamppot, leg de gebakken zalm op de puree en doe er wat dille roomsaus bij. Maak het af met wat bieslook.