Tosti van Turks brood

Een vegetarische tosti op Turks brood met een lekkere hummus dip maakt London vandaag voor Jesse Klaver!

Voor 2 personen

Ingrediënten

1 Turks brood
2 bollen buffelmozzarella
5 cherry tomaatjes
paar blaadjes platte peterselie
versgemalen zwarte peper
3 a 4 eetl. pittige kruidensaus
choemoes, optioneel

Pittige kruidensaus

Ingrediënten

½ bosje verse peterselie
½ bosje verse koriander
3 groene pepers
1 teen knoflook
sap van een limoen
theel. komijnpoeder
theel. korianderpoeder
theel. kardemompoeder
zwarte peper en zout, naar smaak
olijfolie

Bereiding
Snijd het Turks brood in twee stukken. Besmeer de binnenkant met de kruidensaus.

Snijd de mozzarella in plakken en beleg hiermee het brood. Verdeel de peterselie blaadjes naar eigen smaak over de mozzarella.

De tomaten worden in plakjes gesneden en bovenop de mozzarella. Bestrooi met wat zwarte peper en leg de bovenkant op het brood.

Grill het brood in een tosti-ijzer mooi goudbruin en de mozzarella gesmolten.

Als extra smaakmaker kun je er wat choemoes bij doen!

Pittige kruidensaus

Bereiding

Verwijder de steeltjes van de kruiden en de zaadjes uit chilipepers.
Doe vervolgens de peterselie, verse koriander, groene pepers en geperste knoflook in een keukenmachine.

Pers het sap van de limoen erboven uit en voeg de kruiden, komijn, koriander, kardemom en een snuf zout toe.

Meng de ingrediënten goed door elkaar. Er mag zeker nog wat textuur in de saus zitten.

Voeg vervolgens langzaam de olijfolie toe en maal totdat het een mooie saus is. Er gaat redelijk wat olijfolie.

Proef en breng op smaak met peper en zout.

Choemoes van Jigal Krant

6 personen

Ingrediënten

250 g gedroogde kikkererwten
10 g bakingsoda
2 tenen knoflook, geperst
275 g tahini (technina)
sap van 1/1 ½ citroen
1 theel. zout

Bereiding

Week de kikkererwten minstens 12 uur in ruim water met 5g bakingsoda erin opgelost. Giet af en doe ze in een pan waar je schoon water in doet met de andere 5g bakingsoda.

Zorg dat de kikkererwten ongeveer 3cm onderstaan. Breng aan de kook, vuur laag, deksel op de pan en laat ze ongeveer 45 minuten koken. Zijn de kikkererwten kleiner, dan zijn ze eerder gaar.

Ze zijn goed als ze uit elkaar vallen en hun velletje loslaten. Houd een eetlepel gare kikkererwten achter ter garnering, giet de rest af maar vang het kookvocht op!

Doe de kikkererwten in de keukenmachine en laat ze afkoelen. De tahini, knoflook en citroensap kunnen er nu bij en laat dit minstens 10 minuten draaien. Voeg nu wat van het kookvocht toe om de hummus dunner te maken, maar maak het ook niet té dun. Breng op smaak met zout en misschien nog wat extra citroensap. Proeven is weten!

Pas bij het serveren doe je olijfolie over de hummus, die heb je namelijk alleen nog nodig voor de smaak.