Salade met geitenkaas uit de oven en walnotenkorst

Sigrid Kaag krijgt van London een salade met geitenkaas uit de oven en walnotenkorst.

Ingrediënten  

250 g geitenkaas met korst
50 g walnoten, gehakt
25 g panko
1 ei, geklopt
150 g gemengde salade  
Bosje basilicum
Bosje peterselie
Bosje tijm
1 focaccia   

Voor de gekarameliseerde uien
3 eetl. olijfolie
3 rode uien, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
4 eetl. balsamicoazijn
4 eetl. honing

Bereiding

Verhit de oven tot 200 graden.

Halveer de geitenkaasjes horizontaal en meng de walnoten met de panko. Bedek de kaasjes in het ei en vervolgens het notenmengsel zodat het goed blijft plakken. Leg de kaas op een bakpapier op een bakplaat en bak gedurende 20 minuten. 

Verhit voor de uien de olie in een pan met antiaanbaklaag en voeg de uien toe. Roer goed en kook gedurende 10 minuten tot het zacht en goudbruin begint te worden. Voeg de balsamicoazijn en honing toe, breng op smaak en roer op het vuur tot het stroperig is. 

Mix de salade met de verse kruiden en leg op een bord. Schep de uien erover. Voeg de geitenkaas toe, besprenkel met het sap van de uien en serveer direct.