Groene gazpacho uit het boek 'Snert'

Vandaag verwelkomt London Joris Bijdendijk in de keuken. Er wordt een groene gazpacho gemaakt uit het boek 'Snert' van Joris!

Ingrediënten
10 gele tomaten
1 komkommer
2 groene paprika’s, geschild
1 ui
2 avocado’s, geschild
Handje rauwe spinazie
20 g gember, geschild en fijn gehakt
1 ½ groene chilipeper, zaadlijsten verwijderd
2 tenen knoflook
4 takjes munt, alleen de blaadjes
1 bosje basilicum, alleen de blaadjes
1 bosje koriander, alleen de blaadjes
2 eetl. Komijnzaad, geroosterd
240 ml sushi-azijn
400 ml olijfolie
Zout

Topping
1-2 bollen burrata
1 avocado, in dunne plakjes
¼ komkommer, in lange dunne repen
1 bosje verse groene kruiden, het liefst een mix

Bereiding
Snijd alle groenten in grove stukken en doe in een blender met de rest van de ingrediënten. Draai net zolang door tot je een gladde soep hebt, of zet de staafmixer erin, en giet de gazpacho door een fijne zeef. Duw indien nodig met een bolle kant van een lepel het laatste restje soep door de zeef en breng op smaak met zout.

Schenk de gazpacho in kommen en top af met wat burrata, avocado, komkommerrepen en een mix van verse groene kruiden.

 

Bestel het kookboek Snert hier!