Sandwich met gegrilde courgette en doperwtenspread

London maakt vandaag een heerlijk luxe broodje voor in het weekend!

Ingrediënten
8 sneetjes zuurdesem brood
1 grote courgette
1 bakje gouda’s glorie roomboter om te besmeren
8 eetl. zelfgemaakte doperwten spread
olijfolie
flinke hand veldsla
8 zongedroogde tomaatjes

Bereiding
Verhit een grillpan met een beetje olijfolie.

Rooster het brood in een tosti apparaat of de grillpan.

Snijd de courgette in lange dunne plakken, besmeer met een beetje olijfolie en grill om en om bruin in de hete grillpan

Besmeer 2 sneetjes brood met gouda’s glorie met daarop wat doperwten spread. leg op het ene broodje 2 plakken courgette en een handje veldsla. Dek af met het andere broodje.

Steek er een prikker met een zongedroogde tomaat doorheen.

Herhaal bovenstaand met de andere sneetjes brood.

Doperwten spread

Ingrediënten
250 g tuinerwten/doperwtjes uit de diepvries
2 takjes verse munt
3 eetl. Olijfolie, extra vergine
1 eetl. limoensap
1 theel. tahin, sesampasta
1 teen knoflook
½ groene peper
snufje zeezout

Bereiding
Laat de tuinerwtjes ontdooien.

meng ze met de blaadjes munt en de rest van de ingrediënten in een keukenmachine tot een mooie spread.

voeg eventueel nog een beetje fijngesneden munt toe.

Breng op smaak met wat zeezout.