Kabeljauw in romescosaus

Het weekend kan goed beginnen met deze kabeljauw in romescosaus!

Voor 3 personen

Ingrediënten

2-3 rijpe vleestomaten
2 rode puntpaprika’s
½ bol knoflook
50 g amandelen
50 g hazelnoten
1 snee geroosterd witbrood
1 rode chili peper, zaadlijsten eruit
2 theel .venkelzaad, geroosterd
Scheut rode wijnazijn
1 stuk romanesco
300 ml visbouillon
scheut fruitige witte wijn
3 flinke moten kabeljauw
½ bosje selderij
1 zuurdesembrood
olijfolie
zeezout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Leg de tomaten en paprika’s met de halve bol knoflook op een bakplaat, besprenkel met wat olijfolie en rooster ze tot ze zacht en licht geschroeid zijn. Leg tegelijkertijd de noten op de bakplaat met wat olie en rooster ze goudbruin.

Pel de knoflook, scheur het brood en voeg dit samen met de tomaat, paprika, noten en rode peper in de kom van je keukenmachine. Pureer dit met een flinke scheut olijfolie, wat zeezout, venkelzaad en rode wijnazijn naar smaak.

Doe de romanesco, die je in stukjes hebt verdeelt in een middel grote pan met de visbouillon en witte wijn en laat 8 minuten zachtjes koken.

Doe de tomaten-paprika mix bij de bouillon.

Bestrooi de vis met zout en laat dit even intrekken. Snijd de vis in moten en voeg toe aan de saus. Kook nog vijf à acht minuten tot de vis nét gaar is.

Garneer af met wat fijn gehakt selderij.

Tip!
Doop met zuurdesembrood of eet met witte rijst.