Koekjes op zondag

Paashaas koeken

Het is bijna Pasen, dus we gaan deze zondag aan de slag met paashaas koeken!

Ingrediënten
130 g boter, op kamertemperatuur
185 g kristalsuiker
1 ei
1 theel. vanille-extract
rasp van ½ citroen
280 g bloem, gezeefd
½ theel. bakpoeder
snuf zout

Garneren
poedersuiker
Gesuikerde paaseitjes (m&m)

Benodigdheden
Gingerbreadman uitsteker

Bereiding
Klop de boter en suiker luchtig. Voeg vervolgens het ei toe en vanille-extract. Doe hier het bloem bij, de bakpoeder en een snuf zout. Verpak het deeg in plasticfolie en laat een uur koud worden in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rol het deeg uit en steek hier koekjes uit met de gingerbreadman uitsteker. Verdeel de gingerbreadman ondersteboven op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg een paaseitje ter hoogte van de armen van de paashaas en vouw de handen om het paaseitje heen. Prik met een satéprikker gaatjes bij de oren en maak snorharen. Bak de koekjes 10 minuten in de oven.