Plaattaartjes met groene asperges

We gaan nog even door met de Paasinspiratie! London maakt vandaag plaattaartjes met groene asperges!

Ingrediënten
1 rol bladerdeeg
1 eierdooier
200 g feta
250 g mascarpone
rasp van 1 limoen
5 eetl. melk
2 bundels groene asperges, harde onderkanten eraf
200 g diepvrieserwten
125 g antiboise

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Rol het bladerdeeg uit en leg met bakpapier en al op een bakplaat. Bestrijk helemaal met de eidooier en snijd in 4 rechthoeken.
Snijd de rechthoeken op ca. 1½ cm van de rand voorzichtig helemaal rondom in, maar snijd niet helemaal door.

Prik het middelste deel vaak in met een vork maar maar laat de rand met rust.

Bak de bodems in ca. 25 minuten krokant in de oven en laat daarna afkoelen.

Verkruimel de feta in een kom en meng er met een handmixer de mascarpone, limoenrasp en melk door tot het een zacht mengsel is.

Blancheer de groene asperges 1-2 minuten in ruim kokend water met zout en spoel ze daarna goed koud af onder stromend water en dep ze droog. Doe hetzelfde met de erwten.

Verdeel de fetaspread over het bladerdeeg en leg de groente erop. Maak het geheel af met de franse dressing

Tip!
Heerlijk met een frisse salade.

 

Franse dressing

Ingrediënten

250 g tomaatjes, bijv. tros-cherrytomaatjes
3 tomaten
1 eetl. pijnboompitten
1 ui
1 teen knoflook
25 g zwarte olijven, zonder pit
1 takje peterselie
100 ml olijfolie, extra vierge
1 eetl. kappertjes

bereiding

Breng ruim water aan de kook.

Kerf de tomaten aan de onderzijde kruislings in.
Prik ze aan een vork en dompel ze een voor een 10-12 sec. in het kokende water.

Ontvel de tomaten.

Snijd de tomaten in kwarten of kleine blokjes, licht eraan hoe grof of fijn je het wilt.

Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.

Snipper de ui. Snijd de knoflook, olijven en peterselie fijn.

Verhit 75 ml olijfolie in de koekenpan en bak hierin de ui en knoflook 3 minuten zonder te laten kleuren.

Schep de kappertjes, olijven, tomaten, pijnboompitten en peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en evt. een beetje zout.