Koeken van leftover paaseitjes

Op eerste Paasdag eet je natuurlijk paaseitjes. Maar wat doe je als er eitjes overblijven? Dat laten wij vandaag zien!

Ingrediënten
175 g boter, op kamertemperatuur
200 g lichtbruine basterdsuiker
100 g fijne kristalsuiker
1 eetl. vanille-extract
1 groot ei
250 g bloem
½ theel. bakpoeder
350 g chocolade eieren

Bereiding

Verhit de oven tot 190°C en bekleed twee bakplaten met bakpapier.

Leg de chocolade eitjes op een theedoek en vouw de theedoek dicht. Sla met een deegroller de eitjes tot grove stukken.

Doe de boter, suikers en vanille in een kom en klop met een mixer gedurende 5 minuten tot een luchtig geheel. Voeg het ei toe en klop opnieuw. Doe de bloem, bakpoeder en een snufje zout erdoor en gebruik een spatel om te mengen voordat je ongeveer driekwart van de gemalen mini-eieren toevoegt (zet de grotere stukken apart). Meng opnieuw tot alles goed is gemengd.

Maak balletjes ter grootte van een golfbal. Leg 4 á 5 stuks tegelijkertijd op de bakplaat. Houd voldoende afstand tussen de koekjes, ze vloeien nog uit. Duw de resterende mini-eierstukjes in de bovenkant.

Zet de bakplaat in de oven en bak de koeken goudbruin in 15 minuten. Haal de koeken uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.