Ciabatta met vega kip, maza hoemoes kerrie en ananassalsa

London gaat deze keer aan de slag met een heerlijke vega sandwich. Vandaag met kip, hoemoes kerrie en een ananas salsa!

Ingrediënten
2 kleine ciabatta’s
200 g maza hoemoes kerrie
150 g vega kipstukjes
¼ rode ui
2 ½ eetl. ananas salsa
handje rucola
2 eetl. geroosterd cashewnoten

Bereiding

Bak de ciabatta’s af volgens de beschrijving.

Zet een koekenpan op het vuur met een scheutje zonnebloemolie en bak de vega kipstuckjes in een hete koekenpan goudbruin en krokant.

Snijd de ui in halve ringen en snijd de tomaat in plakken.

Wanneer de ciabatta’s klaar zijn snijd je ze open om ze te beleggen.

Besmeer de ciabatta royaal met de hoemoes kerrie. Leg hier daarna de tomaat erop. Verdeel de kip erover met de rode ui. Wat ananas salsa, rucola en als laatst cashewnoten.

Leg de boven kant erop en snijd door midden.


Ananas salsa

Ingrediënten
1 halve verse ananas, schoongemaakt en in kleine blokjes gesneden
1 rode ui
1 tomaat, in kleine blokjes gesneden
1 rood pepertje, in kleine ringetjes gesneden
1 Jalapeño peper, fijn gesneden
sap van 1 limoen
1 schepje bruine basterdsuiker
3 cm gember, geraspt
olijfolie
1 teentje knoflook, fijngesneden
klein snufje zout
optioneel fijn gesneden peterselie

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar. Breng op smaak met een klein snufje zout. Zet in koelkast en laat het lekker koud worden.

Ook lekker voor er doorheen, wat fijngehakte peterselie!