Custard koffie en Dirty Chai Latte

Barista Ruben komt heerlijke Paaskoffie's voor ons maken!

Custard koffie

Ingrediënten
2 eidooiers
1 flinke eetlepel vanille suiker
40 ml room
200 ml melk
1 theel. maizena
1 espresso

Bereiding

Klop alle ingrediënten door elkaar en verwarm au bain marie terwijl je blijft roeren. De custard wordt dikker en dikker, haal van het vuur als de custard de dikte van vla heeft bereikt. 

Schep twee eetlepels custard in een glaasje. Maak een espresso en gier op de custard. Eet met een lepeltje!

Dirty chai latte koffie

ingrediënten
1/2 theel. kaneel
1/2 theel. gemberpoeder
1/4 theel. nootmuskaatpoeder
1/4 theel.gemalen kardemomzaad
2 theel. zwarte thee
4 peperkorrels
1 steranijs ster
1/4 theel. vanille extra (1 à 2 druppels)
200 ml melk
1 shot espresso 
1 hol paasei
Optioneel: suiker, rietsuiker of honing

Bereiding


Meng alle specerijen goed door elkaar.

Verwarm de melk samen met de thee en de specerijenmix.

Giet het melk in een glas en haal de bovenkant van het paasei af. Leg het paasei in de melk en giet het shot espresso erin.