Recepten

Mezzalune met artisjokvulling en citroenolie uit 'De vier seizoenen van Vogel'

Samen met Sanne Vogel maakt London vandaag het heerlijke gerecht Mezzalune met artisjokvulling en citroenolie!

Ingrediënten
Voor het pastadeeg
220 g pastameel
30 g kikkererwtenmeel
100 ml water, plus extra voor tijdens het kneden
1 eetl. olijfolie
½ theel. kurkuma
½ theel. zwart zout

Voor de vulling
280 g artisjokharten op olie, uitgelekt
100 g gekookte kikkererwten, afgespoeld
1 teen knoflook, gepoft
1 theel. shiro miso
1 eetl. edelgistvlokken
peper en zout

Voor de citroenolie
8 eetl. extra vierge olijfolie
zest en sap van 1 biologische citroen
zout

Voor het serveren
16 takjes kervel
vegan parmezaan
50 g ongezouten pistachenoten, gehakt
zwarte peper

extra nodig
pastamachine
stekertje
keukenmachine of vijzel

Bereiding
Begin met het maken van de pastadeeg. Meng alle ingrediënten voor het deeg met je handen tot een stevig deeg.

Maak eventueel je handen tussendoor nat met water als het deeg te droog blijft. Wikkel de deegbal in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.

Meng voor de vulling alle ingrediënten in een keukenmachine of vijzel tot een soort tapenade.

Verdeel het pastadeeg in vier stukken en druk ze een beetje plat. Rol de pasta verder uit met de pastamachine, beginnend bij stand 1 tot stand 6. Snijd gelijke rondjes uit het deeg. Gebruik hiervoor een glas of een stekertje. Leg aan één zijde van de cirkel een schepje pastavulling en vouw dubbel, met de randjes precies op elkaar. Duw de vulling goed naar het midden en zorg dat alle lucht via de randjes naar buiten gaat. Druk met een vorkje inkepingen in de rand en sluit hiermee de mezzalune af.

Meng voor de citroenolie alle ingrediënten in de keukenmachine, circa 5minuten op de hoogste stand. Bewaar de olie in een flesje in de koelkast – wel even schudden voor serveren.

Zet een grote pan met water op het vuur, voeg een snuf zout toe en breng aan de kook. Voeg de mezzalune toe en kook in circa 30 seconden gaar. Verdeel de pasta over vier borden en sprenkel de citroenolie erover. Garneer met de kervel, vegan parmezaan, pistachenoten en een draai zwarte peper.

 

Bestel het boek De vier seizoenen van Vogel hier!