Pasta met asperges en spekjes

London maakt vandaag een lekkere pasta met, het witte goud, asperges en spekjes!

Ingrediënten
500 g witte asperges
150 g orecchiette
100 g spekjes
50 g rucola
25 g Pecorino kaas of oude kaas
1/2 rode en gele paprika
1/2 citroen, sap
1 sjalot
1 teen knoflook
5 stuks zongedroogde tomaat
creme fraiche
¼ vers bosje bieslook
2 stuks buffel mozzarella, optioneel

Bereiding
Kook de asperges 10 minuten (langer als ze dikker zijn) en laat nog 10 minuten in het hete water liggen. Asperges zijn goed als je ze beetje buigen maar toch mini beetje knapperig zijn.
Kook de pasta in 11 minuten al dente.

Bak de spekjes op matig vuur aan in een mini beetje olie. Voeg fijngesneden teen knoflook toe en een fijngehakt sjalotje.

Snijd een 1/2 rode en 1/2 gele paprika in kleine blokjes en voeg deze ook toe.
Laat op laag vuur staan tot de asperges en pasta klaar is.

Dep de asperges droog en snijd ze in stukjes van 4 à 5 per asperge. Voeg toe aan het paprikamengsel en schep om. Voeg ook de pasta toe nu. Laat alles even met elkaar vermengen.

Verdeel over 2 borden en besprenkel met wat vers citroensap van een halve citroen en maak af een halve eetlepel creme fraiche ,verse vlokken Pecorino kaas en zongedroogd tomaatjes die gehalveerd zijn. En wat fijn gesneden bieslook. Voeg naar smaak nog wat peper toe.

 
Wil je nog meer inspiratie voor recepten met asperges? Kijk dan snel hier!