Merquezworstjes in tomatensaus uit 'Uit de keuken van Fatima - elke dag anders'

Een lekker Marokkaans recept uit het boek ' Uit de keuken van Fatima - elke dag anders' van Fatima el Irari: Merquezworstjes in tomatensaus!

Ingrediënten
1 eetl. olijfolie
1 eetl. zonnebloemolie
2 uien, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 tomaten, fijngesneden
1 rode paprika, fijngesneden
1 groene paprika, fijngesneden
1 theel. zout
1 theel. kurkuma
1 theel. gemberpoeder
½ theel. komijnpoeder
½ theel. chilivlokken
1 theel. tomatenpuree
500 g merguez
200 ml heet water
1 eetl. fijngesneden peterselie

Bereiding

Verhit de olijfolie en de zonnebloemolie in een hapjespan en bak de uien en knoflook in 2-3 minuten glazig.

Voeg de tomaten, paprika’s, zout, kurkuma, gemberpoeder, komijnpoeder, chilivlokken en tomatenpuree toe. Bak al omscheppend 4-5 minuten mee.

Leg de merguez in de pan en laat 4-5 minuten mee bakken.

Giet het kokend water erbij en laat de saus 8-10 minuten koken met de deksel schuin op de pan.

Wanneer de saus is ingedikt voeg je de peterselie toe en laat je het 2-3 minuten op laag vuur sudderen.

Bestel het boek ' Uit de keuken van Fatima - elke dag anders' hier!