Pittige bospeensoep met sinaasappel lassie

Een pittige bospeensoep met om af te blussen een sinaasappel lassie! Allemaal oranje, want het is bijna Koningsdag!

Ingrediënten
1 ui
1 teen knoflook
½ rode peper
300 g wortels, gewassen
1 theel. kerriepoeder
1 theel. gemalen komijnzaad
scheutje olijfolie
1 blikje tomatenblokjes
200 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk
zout en versgemalen zwarte peper
eventueel een handje amandelschaafsel

Bereiding
Snipper je ui en hak de knoflook fijn. Haal de zaadlijsten uit de rode peper en hak fijn. Bak de ui, knoflook en rode peper samen met de kerriepoeder en gemalen komijnzaad in wat olijfolie aan, totdat de ui glazig is.

Snijd ondertussen de wortels in kleine stukjes. Doe de wortels bij de knoflook en ui. Voeg daar meteen de tomatenblokjes aan toe. Voeg wat groentebouillon toe zodat alles onder water staat.
Laat het geheel koken totdat de wortel zacht is.

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin.

Pureer als de wortel gaar is de soep tot een glad geheel. Voeg de kokosmelk toe, maar houd een beetje achter voor de garnering bij het opdienen.

Serveer de wortel-kokossoep met de achtergehouden kokosmelk, het amandelschaafsel en nog wat extra versgemalen zwarte peper.

 

Sinaasappel lassie

Ingrediënten
3 sinaasappels
7 eetl. griekse yoghurt
scheutje honing

Bereiding
Pers de sinaasappelen uit.

Pak een maatbeker en doe daar de yoghurt en sinaasappelsap in.

Mix alles goed, eventueel met een staafmixer.

Vind je het niet zoet genoeg, voeg er wat honing aan toe.

Verdeel de lassie over 2 grote glazen.