Lauwwarme lentesalade met burrata uit 'Zo Gepiept'

Samuel Levie staat bij ons in de keuken. Samen met London maakt hij lauwwarme lentesalade met burrata!


Ingrediënten
400 g groene asperges
1 biologische citroen, rasp en sap
1 kilo krieltjes met schil
Peper en zout
1 eetl. dijonmosterd
4 eetl. olijfolie
10 g kervel of dragon
400 g doperwten, diepvries en ontdooi
2 burrata’s

Bereiding
Verwijder de harde kontjes van de asperges en snijd de asperges in stukken van 5 centimeter. Rasp de schil van de citroen en zet apart.

Was de krieltjes en doe deze in een pan met ruim water en een snuf zout. Breng aan de kook en kook de krieltjes 10 minuten.

Maak intussen de vinaigrette door in een kom 1 tot 2 eetlepels citroensap en mosterd met elkaar te mengen. Voeg druppelsgewijs en onder constant kloppen met een garde de olijfolie toe tot je een gebonden vinaigrette krijgt. Hak de kervel of dragon fijn en voeg ¾ hiervan door de vinaigrette, breng op smaak met peper en zout.

Voeg de asperges toe aan de pan met krieltjes en kook nog eens 3 minuten. Voeg de doperwten toe en kook nogmaals 1 tot 2 minuten.

Giet de aardappels en groente af en laat 5 minuten afkoelen. Kneus de aardappels licht met een vork zodat ze straks alle vinaigrette goed opnemen.

Meng de krieltjes en groenten met de vinaigrette en verdeel over de borden. Breek de burrata’s open en leg een halve burrata op elk bord. Strooi de citroenrasp over de burrata en breng de burrata op smaak met zout. Strooi de rest van de kervel of dragon over het gerecht en serveer.

 

Bestel het boek Zo Gepiept hier!