Pappardelle met artisjokken en garnalen

London maakt een lekkere pasta op de donderdag! Pappardelle met artisjokken en garnalen.

Voor 4 tot 6 personen

Ingrediënten
1 sjalot
2 teen knoflook
350 g pappardelle
450 g grote garnalen, rauw en gepeld
50 g ansjovis
100 ml droge witte wijn
375 g artisjokharten, uit blik
200 g crème fraîche
1 bosje bladpeterselie
Limoen, sap en rasp

Bereiding

Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook.

Verwarm een koekenpan met een scheut zonnebloemolie op middelhoog vuur.

Snipper de sjalot en hak de knoflook in plakjes en ansjovis in fijne stukjes.

Fruit de sjalot in de olie glazig. Draai het vuur iets hoger, voeg de garnalen, ansjovis en knoflook toe en bak ze 2 a 3 minuten op hoog vuur gaar. Breng op smaak met peper en zout en blus af met de witte wijn. Draai het vuur naar middelhoog en laat nog 1 minuut sudderen.

Snijd de artisjokharten in stukjes. Voeg samen met de creme fraiche, limoensap -rasp naar smaak toe.

Kook de pasta al dente.

Hak ondertussen de peterselie fijn.

Giet de pasta af en bewaar een kopje kookvocht.

Voeg de pasta, de helft van de peterselie en een scheut van het kookvocht toe aan de artisjok saus. Roer goed en voeg eventueel nog extra kookvocht toe om de saus te binden.

Garneer met de resterende peterselie.