Familierecept van de familie Leichtmann

Een heerlijke familierecept, met een beetje van Elly, een beetje van London én een beetje van MAGGI!

Voor 2 personen

Witte asperges op platbrood

Ingrediënten
4 witte asperges
halve rode ui
100 g prosciuttoham
bieslook
1 ei
1 MezEast platbrood
2 eetl. tomaten pizza saus
MAGGI saus voor asperges
jonge kaas, ter garnering

Bereiding

Schil en snijd de asperges in stukken en kook ze beetgaar. Snijd de rode ui in halve ringen, de proscuittoham in stukjes en de bieslook fijn. Kook ondertussen het ei en verkruimel deze. Nu zijn de toppings klaar!

Smeer het platbrood in met de tomatensaus en beleg het brood met ui, stukjes asperges en proscuittoham. Schenk de MAGGI aspergesaus erover, bestrooi de pizza met jonge kaas en zet hem dan 2,5 tot 3 minuten in de oven op 200 graden.

Voordat je de pizza op tafel zet bestrooi je deze nog met het verkruimelde ei en de bieslook.

Groene asperges op platbrood

Ingrediënten

4 g groene asperges
halve rode ui
100 g babyspinazie
MAGGI Hollandaisesaus
2 eetl. crème fraîche
1 MezEast platbrood
100 g verse zalm
1 ei
1 eetl. kappertjes

Bereiding

Schil en snijd de asperges in stukken en wok ze beetgaar in een beetje olijfolie. Snijd de rode ui in halve ringen en wok deze mee. Voeg op het laatste moment de spinazie toe en wok heel even mee.

Meng de MAGGI Hollandaisesaus met 2,5 eetlepels crème fraîche en smeer het platbrood hiermee in.
Verdeel het asperges-spinazie mengsel over de bodem. Snijd de zalm in blokjes en leg deze op het mengsel.

Plaats het brood 2,5 tot 3 minuten in de oven op 200 graden.

Kook ondertussen het ei en snijd in plakjes. Voordat je de pizza op tafel zet bestrooi je deze met kappertjes en plakjes ei.

 

Frisse lente salade met tuinerwtjes en groene asperges

Ingrediënten
100 g groene asperges, uiteinden verwijderd en in stukken van circa 4 cm.
100 g tuinerwtjes, diepvries
1 venkel, in dunne reepjes
1 krop little gem
1 stuk feta, verbrokkeld
Handje walnoten, kort geroosterd in een droge koekenpan

Voor de dressing
2 theel. venkelzaad, geroosterd in een droge pan
1 theel. zeezout
1 theel. zwarte peperkorrels
1 teen knoflook
rasp van 1 limoen
2 eetl. appel azijn
7 eetl. olijfolie

Bereiding

Blancheer de tuinerwtjes en groene asperges kort in kokend water. Leg ze daarna in ijswater met veel zeezout om af te koelen. Laat dit uitlekken.

Voor de dressing, maal het zeezout, zwarte peperkorrels en het venkelzaad fijn in een vijzel, tot de dit helemaal gemengd is. Doe de knoflook erbij en wrijf alles tot een glad mengsel. Voeg nu de witte wijnazijn toe en meng goed.

Doe de little gem, tuinerwtjes, groene asperges en venkel in een schaal. meng de dressing er doorheen. Garneer met de geroosterde walnoten en verbrokkelde feta.

Schep nu de pasta in een kom en klop er met een garde de olijfolie en limoenrasp door.

 

Wil je meer weten over het verhaal achter het familierecept van Elly? Kijk dan hier!

Geef je hier op!