Salade met geroosterde groente met koffie vinaigrette

Vandaag een lekkere pastasalade met geroosterde groente en koffie!

Ingrediënten

1 rode ui
2 tenen knoflook
1 venkel
1 courgette
1 rode paprika
1 gele paprika
1 groene paprika
2 bospeen wortels
2 stuks lente ui stengels
little gem
roodlof
gorgonzola
paar takjes tijm, eventueel paar blaadjes rozemarijn
olijfolie
zwarte peper en zout
koffievinaigrette

Bereiding

Verwarm de oven op 180°C.

Hak alle groenten in mooie grove stukken en snijd ook de kruiden grof.

Hussel alles in een grote ovenschaal schaal door elkaar met olijfolie en flink wat peper en zout.

Zet een half uur in de oven en schep halverwege om. Rooster eventueel nog 10 minuten. Haal de ovenschaal uit de oven.

Hussel de geroosterde groenten met de little gem en de roodlof. Brokkel hier overheen de gorgonzola.

Besprenkel de koffie vinaigrette over de groenten en mix alles met een tang of grote opschep lepel.

Tip!
je kunt dit recept gemakkelijk uitbreiden tot een hoofdgerecht met 400 gram zoete aardappelen. Goed gewassen, even voorgekookte en halveren. In de schil dan mee roosteren in de oven.

 


Koffie vinaigrette

Ingrediënten

2 eetl. balsamicoazijn
6 eetl. sterke, koude koffie, espresso
4 eetl. natuurlijke, troebel appelsap
1 theel. mosterd
2 eetl. honing
vers gemalen zwarte peper en zeezout
5 eetl. vergine olijfolie

Bereiding

Voeg alle ingrediënten, behalve de olijfolie, samen en mix het goed door elkaar.

Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe tot een mooi gemengde vinaigrette. Proef en breng op smaak.

 

London gebruikte espresso die hij met de Philips LatteGo espressomachine heeft gemaakt. Je kunt met deze machine elke koffie customizen naar jouw eigen smaak. Bijvoorbeeld hoe sterk je deze wilt hebben en hoe grof of fijn je de bonen wilt. Klik hier voor meer informatie over dit product.