Pastasalade met geroosterde paprika

Voor vandaag op het menu: Pastasalade met geroosterde paprika!

Voor 4 tot 6 personen

Ingrediënten

3 stuks rode paprika’s, geroosterd in de oven of barbecue
350 g volkorenpasta
180 g gerookte kipfilet plakjes
200 g geitenkaas, zacht en kleine rondjes
volle hand rucola
olijfolie
zwarte peper en zeezout

Voor de dressing
3 eetl. olijfolie
1 teen knoflook, uitgeperst
1 eetl. appelazijn
rasp en sap van 1 sinaasappel

Bereiding

Smeer de paprika’s in met wat olijfolie en rooster ze in de oven op 200 graden tot donkerbruin.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken en verder afkoelen.

Ontdoe de paprika’s van hun vel, dit gaat handiger als je ze uit vanuit de oven 10 minuten in een afgesloten zak of schaal met deksel doet. Zo gaat het velletje makkelijker los. Snijd de zaadlijsten eruit en snijd in grove stukken.

Brokkel de geitenkaas in stukken. Snijd de kipfilet in fijne reepjes.

Meng alle ingrediënten in een schaal voor de dressing.

Meng de pasta in een grote slakom met alle ingrediënten. Breng op smaak met de dressing en eventueel met zwarte peper en zout. Besprenkel nog wat na met wat olijfolie.