Quesadillas met Maza Hoemoes Zongedroogde Tomaat

We starten de week makkelijk en vega! London maakt quesadillas met Maza hoemoes zongedroogde tomaat. Met voor de verfrissing een komkommer raita.

Voor 2 personen

Ingrediënten

2 bieten tortilla’s
2 wortel tortilla’s
1 bakje Maza hoemoes zongedroogde tomaat
1 avocado
1 lente-ui
1 jalapeño peper, zaadlijsten eruit
100 g chèvres doux geitenkaas 45+
Zwarte peper en zeezout
½ bosje verse koriander
Komkommer raita
Optioneel
klontje boter

Bereiding

Besmeer de tortilla’s voor de helft royaal met de Maza hoemoes zongedroogde tomaat.

Snijd de avocado in tweeën, verwijder de pit en prak het vruchtvlees met een vork.

Snijd de lente-ui in dunne ringen en bewaar een beetje voor de garnering. Hak de jalapeño fijn en meng dit samen met de lente-ui met de avocado.

Brokkel ook de geitenkaas erdoor en breng het mengsel op smaak met zwarte peper en zeezout.

Verdeel het mengsel over de hoemoes en sla de tortilla’s dubbel.

Bak de tortilla’s dubbelgevouwen om en om in een droge koekenpan, of als je het lekker vindt met een klontje roomboter, op middelhoog vuur tot ze goed warm zijn.

Garneer met de lente-ui en koriander en serveer direct samen met de komkommer raita!

 

Komkommer raita

Ingrediënten

1 komkommer
1 teen knoflook
10 g verse munt
1 limoen
200 g Griekse yoghurt
Zwarte peper en zeezout

Bereiding

Schil de komkommer, snijd in de lengte in vieren en verwijder met een eetlepel de zaadlijsten.

Rasp het vruchtvlees grof. Pel de knoflook en hak fijn.

Krul de munt op en snijd in dunne reepjes.

Rasp de groene schil van de schoongemaakte limoen. Meng het limoenrasp met de Griekse yoghurt, komkommer, knoflook en munt.

Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zeezout.