Chique aardbeienslof

Een aardbeienslof kan alleen Hidde chique maken. Vandaag laat hij zien hoe dit moet!

Ingrediënten

Sloffendeeg
180 g boter
150 g witte basterdsuiker
3 g fijn zout
3 g citroenrasp
30 g ei
280 g patentbloem
6 g bakpoeder

Spijsvulling
75 g amandelspijs
75 g bitterkoekjesspijs
30 g ei

Aardbeiengel
250 g aardbeien
25 g citroensap
3 g agar

Crème suisse
500 g volle melk
1 vanillestokje
100 g kristalsuiker
50 g aardappelzetmeel
100 g eigeel
4 g gelatine
300 g slagroom

Decoratie 
aardbeien
Bladgoud
Atsina Cress
Chocolade decoratie
Crispearls Ruby 

Bereiding

Meng voor de sloffendeeg de boter met de basterdsuiker, zout en citroenrasp. Voeg het ei toe en zeef ondertussen de bloem met het bakpoeder. Voeg dit ook toe en kneed tot een glad deeg. Plaats het deeg afgedekt in de koelkast voor tenminste 3 uur.

Meng voor de spijsvulling de twee soorten spijs en voeg het ei toe. Meng alles tot een smeuïge massa. Rol het deeg uit op 8 mm dikte en steek met de bakring het deeg uit. Spuit de spijsvulling over het uitgestoken deeg en houd daarbij aan de rand 1 cm vrij. Bak af op 180°C in 20 minuten.

Pureer de aardbeien samen met het citroensap voor de aardbeiengel. Breng aan de kook en voeg de agar toe. Laat doorkoken voor 3 minuten. Giet de hete massa uit en laat geleren. Draai glad een thermoblender op 40°C.

Verwarm voor de crème suisse de volle melk naar 50°C. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Voeg het stokje en het merg bij de melk en laat 30 minuten trekken. Haal het vanillestokje eruit en schraap opnieuw uit. Meng de kristalsuiker met de aardappelzetmeel, eigeel en een slokje melk. Breng de vanillemelk aan de kook en voeg het mengsel eraan toe. Kook de massa gaar. Giet uit en laat afgedekt afkoelen. Week de gelatine in koud water en klop de slagroom lobbig. Roer de afgekoelde massa door tot een crème. Smelt de gelatine en voeg het toe aan de crème. Spatel als laatst de lobbige slagroom er doorheen.