Recepten

Humita

De week wordt goed gestart met deze humita!

Ingrediënten

250 g maïs uit blik
200 g geraspte jonge kaas
4 eieren
1 ui
2 teentjes knoflook
2 stengels lente ui
250 ml melk
1 eetl. maïzena
5 eetl. paneermeel
100 g geraspte parmezaanse kaas
1 theel. gemalen anijszaad
2 eetl. cajun-kruiden

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 180°C.

Hak de ui en knoflook fijn en fruit deze in een koekenpan.

Snijd de lente ui fijn en voeg deze samen met de maïs toe aan de ui. Roerbak dit 3 minuten en zet vervolgens het vuur uit.

Klop de maïzena los in de melk en doe deze in een grote kom. Voeg de hele eieren toe in de kom en klop los. Voeg de cajun-kruiden, anijszaad en jonge kaas toe. Meng goed door elkaar en voeg de ui/mais toe.

Roer alles goed door elkaar en doe het geheel in een ingevette ovenschaal.

Bedek de bovenkant met het paneermeel en vervolgens een laagje parmezaanse kaas.

Bak het geheel in de oven op 180° gedurende 30 minuten.

Serveer met gebakken aardappeltjes of geroosterd boerenbrood.