London's bami

London heeft zich laten inspireren door een de bami van Rory. Hij laat vandaag zien hoe je London's bami maakt!

Ingrediënten

350 g spaghetti, al dente
olie, om in te bakken
3 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 sjalot, gesnipperd
1 rode peper, zaadlijsten eruit, fijn gesneden
2 stuks kippendijen in reepjes
3 eieren
6 eetl. ketjap manis
100 ml kippenbouillon
1 kleine paksoi, in stukken
120 g tijger gamba’s
2 eetl. ketjap asin
2 eetl. oestersaus
2 theel. sesamolie
zwarte peper en zeezout naar smaak

Als garnering
gebakken uitjes
zoetzuur van komkommer en rode ui
sambal

Bereiding

Week de spaghetti 30 minuten in ruim warm water. Giet af en laat uitlekken.

Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit er de knoflook, sjalotje en rode peper in. Voeg de kip reepjes toe en bak in enkele minuten gaar.

Duw de knoflook en het kippenvlees naar de ene kant van de wok en kluts in de andere kant de eieren. Roer het ei los tot het volledig is gestold. Doe het ei over in een schaaltje en zet apart.

Voeg de ketjap manis en 100 kippenbouillon toe aan de wok en laat het kip op laag vuur sudderen tot het vocht is gehalveerd.

Roer de paksoi erdoor en roerbak 1 minuut. Voeg dan de garnalen en de spaghetti toe en bak al omscheppend enkele minuten.

Voeg de ketjap asin, oestersaus en de sesamolie toe. Roer het ei er­ doorheen en warm het geheel goed door. Check of de gamba’s gaar zijn, ze mogen vrij zacht zijn en niet tot rubber gegaard.

Eventueel naar smaak met zwarte peper en zeezout.

Serveer met gebakken uitjes en zoetzuur van komkommer en sambal.