Rodenbieten risotto met buratta

We eten vandaag bietenrisotto! Een lekkere risotto met een leuk kleurtje.

Ingrediënten

2 rode bieten, gekookt
2 tenen knoflook
2 sjalotjes
2 eetl. olijfolie
150 g risottorijst
50 ml witte wijn
500 ml groentebouillon
Zout en zwarte peper uit de molen
1 bol buratta
verse tijm
50 g Parmezaanse kaas

Bereiding

Zet Het XXL bakaccessoire in de Airfryer.

Snijd de rode biet, knoflook en sjalot in kleine blokjes.

Doe een klein beetje olie in het bakaccessoire en bak de rijst met de sjalot, knoflook, rode biet in 5 minuten aan. Je hoeft niet continu te roeren omdat de rijst niet kan aanbranden.

Blus af met de witte wijn en bouillon en roer door. Zorg dat de rijst net onder het vocht staat.

Bereid dit in de Airfryer, 30/35 minuten op 180 graden. Maak de Airfryer 10 minuten voor einde tijd open en en vul weer aan met bouillon tot alles weer net onder staat en verwarm dit weer tot einde tijd en roer alles 1 keer door.

Doe als laatste de buratta erbij in stukjes boven op de risotto en verwarm voor 1 minut op 190 graden.

Wanneer de risotto te dik is, voeg dan nog wat groentebouillon of water toe.

Maak af met de verse tijm en parmezaanse kaas.

Tip: wanneer je de risotto extra romig wil maken mag je hem na de bereiding mengen met een klontje roomboter.