Millionaire's shortbread

Koekjes uit een Airfryer? Dat kan zeker! London laat zien hoe je de verrukkelijke milionaire's shortbread kan maken.

Ingrediënten

Voor de bodem
150 g bloem
100 g lichtbruine basterdsuiker
25 g havermoutvlokken
30 g gemalen (gedroogde) kokos
120 g gezouten boter, gesmolten

Voor de vulling
400 ml gecondenseerde melk
60 g gezouten boter

Voor de topping

200 g pure chocolade, fijngehakt
2 theel. plantaardige olie

Xxl Bakaccessoire HD9952/00

Bereiding

Vet het xxl bakaccessoire in en bekleed met bakpapier. Je kan ook een vierkante bakvorm van 17x17 cm gebruiken. Zorg dat het bakpapier 5 cm uitsteekt boven de rand van de vorm.

Meng de bloem, suiker, havermout en het kokos in een kom. Voeg de boter toe en meng goed. Verdeel het gelijkmatig over de bakvorm en druk stevig aan tegen de bodem. Strijk glad met de achterkant van een lepel.

Bak de koek 10-15 minuten, tot hij goudbruin is. Zet opzij en laat afkoelen en stevig worden.

Meng voor de vulling de gecondenseerde melk, boter en maissiroop in een steelpan. Laat 10 -15 minuten zachtjes koken, tot er een goudbruine karamel ontstaat. Schenk over de afgekoelde bodem en strijk gelijkmatig uit.

Zet de airfryer weer op 160 graden.

Bak de koek weer 10-15 minuten, tot de karamel stevig is en de randen goudbruin zijn. Laat iets afkoelen. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.

Smelt voor de topping de chocolade en olie in een hittebestendige kom boven een pan met heel zachtjes kokend water en zorg dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Roer af en toe, tot de saus glad is. Zet opzij en laat iets afkoelen. Schenk de afgekoelde chocolade gelijkmatig over de karamelvulling. Zet 1 uur in de koelkast, tot de chocolade begint te stollen, maar nog wel zacht is.

Markeer 12 stukjes. Zet circa 1 uur in de koelkast, tot de koek volledig gestold is.

Snijd de koek op de markeringen door met een scherp mes en serveer.