Pasta met aubergine, ricotta en snijbiet

Twee recepten vandaag uit het mooie Italië. London maakt pasta met aubergine, ricotta en snijbiet!

Ingrediënten

250 g ricotta
1 aubergine
3 tenen knoflook
1 sjalot
2 eetl. olijfolie
175 g spekreepjes
1 theel. chilivlokken
300 g spaghetti
160 g snijbiet
platte peterselie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verspreid de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.

Snijd ondertussen de aubergines in plakken van 2 cm, snijd de knoflook en snijbiet fijn en snipper de sjalot. Bestrijk de aubergine met de olie en bestrooi met versgemalen peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de aubergine, beide kanten, voor 5 minuten.

Verhit halverwege de oventijd van de ricotta een koekenpan en bak de spekjes, de sjalot, knoflook en chilivlokken 5 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

Meng de pasta met de aubergine, snijbiet en een beetje kookvocht met de spekjes in de koekenpan.

Schep in een grote schaal en breek de ricotta erboven in stukken.

Garneer af met fijngehakte platte peterselie.