Cornbread en tunasalad soesjes uit 'Shirma's Soul Kitchen'

Shirma staat vandaag in de keuken samen met London. Dat wordt swingen in de keuken!

Tuna salad


Ingrediënten

400 g tonijn uit blik op waterbasis (3 blikjes)
1 kleine rode ui, fijngesneden
120 g rode paprika, fijngesneden
zout
1 theel. zwarte peperpoeder
1 theel. gedroogde koriander
1 theel. gedroogde peterselie
250 ml mayonaise
2 theel. milde mosterd
1 theel. sambal (optioneel)

Bereiding

Meng alles in een kom en bewaar de tonijnsalade gekoeld.

Profiteroles


Ingrediënten

240 g tarwebloem
125 ml water
125 ml volle melk
120 g ongezouten roomboter
zout
4 eieren

Bereiding

Verwarm de oven voor op 210 graden. Doe de boter, het water, de melk en het zout in een steelpan. Breng het geheel aan de kook en zodra het kook is het vuur uitzetten. Meng de bloem erdoorheen.
Zet het weer op (medium) vuur en blijf roeren zodat de bloem gaar wordt, maar niet aanbrandt. Duurt 2-3 minuten.

Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Voeg al roerend 1 voor 1 de eieren toe. Blijf roeren zodat de eieren niet gaan stollen. Pas het volgende ei toevoegen als het vorige goed is opgenomen in het mengsel. Het mengsel krijgt vanzelf een mooie, glanzende en stevige structuur. Het lijkt een beetje op pudding.

Vul een spuitzak met het mengsel. Knip een opening van 1 centimeter in de spuitzak. Pak een bakplaat met bakpapier en spuit ongeveer 30 rondjes van 2 centimeter breed en 2 centimeter hoog op de bakplaat. Als je piekjes krijgt, maak deze dan met een natte vinger plat zodat dit niet verbrandt. Zet de bakplaat in de oven en bak de soesjes circa 20 minuten goudbruin. Maak de oven in de tussentijd niet open. Zet de oven uit en laat de soesjes 2 minuten rusten voordat je ze eruit haalt .gebruik bij voorkeur geen heteluchtoven. Laat de soesjes tot slot afkoelen .

Cornbread


Ingrediënten

360 g maismeel
120 g tarwebloem
3,5 theel. bakpoeder
1/4 theel. zout
1/4 theel. zwarte peperpoeder
1/2 theel. knoflookpoeder
120 g suiker
2 eieren
250 ml karnemelk
125 g gesmolten margarine
240 g mozzarella
1 theel. jalapeño, fijngehakt

Bereiding

Doe de bloem, het maismeel, het zout, de suiker, eieren, knoflook, zwarte peper, bakpoeder en karnemelk in een beslagkom en meng het goed. Smelt in een gietijzeren pan van 23 centimeter doorsnede de boter en voeg deze al roerend toe aan het beslag. Voeg daarna de mozzarella en jalapeño’s eraan toe en blijf goed mengen.

Doe het beslag in de pan of in een bakvorm van 23 centimeter. Strijk met een spatel of mes de bovenkant glad. Bak het maisbrood in een voorverwarmde oven op 200 graden in 22 tot 25 minuten
af. Prik ter controle met een tandenstoker in het brood. Als deze er droog uitkomt, is het brood gereed.

 

Bestel het boek 'Shirma's soul kitchen' hier!