Pepervlees van de familie van der Aar (Indonesisch stoofvlees)

Voordat Bianca haar vriend leerde kennen, hield ze helemaal niet zo van koken. Haar passie is echt ontstaan door haar Indische en Nederlandse schoonouders die de lekkerste gerechten voorschotelden.

Nadat ze al die heerlijke gerechten had geproefd wilde ze dat ook kunnen en leerde ze alle kookkunsten van hen. Bianca kent het recept van pepervlees al 11 jaar en kan het met haar ogen dicht maken.

Ingrediënten

  • 500 gram sukade of hamlap
  • 1 a 2 grote uien 
  • 1 runderbouillon blokje van MAGGI  
  • 4 teentjes knoflook 
  • 2 theelepel gember, gemalen 
  • 2 theelepel laos  
  • ½ theelepel trassie 
  • 5 kruidnagels 
  • 2 laurierblaadjes 
  • 5 eetlepel ketjap manis  
  • 1,5 eetlepel sambal oelek 
  • 75 gram boter 
  • kopje water  

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes en snipper de ui. Pers de knoflook uit. Braad het vlees aan samen met een grote klont roomboter in een koekenpan. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit mee. Voeg, wanneer de ui glazig is, de overige ingrediënten toe.

Laat het vlees op laag vuur 2-3 uur sudderen, tot het vlees bijna uit elkaar valt. Kijk af en toe of het water niet volledig verdampt is, voeg zo nodig extra water toe.   

Tip van de familie: "Wij gebruiken altijd een ouderwets petroleum brandertje. Het vuur staat dan precies zo laag dat je bijna geen omkijken naar hebt. "  

Serveertip: serveer het pepervlees met rijst en sambal boontjes om het helemaal af te maken. 

 
Ontdek meer lekkere recepten