Recepten

Oma’s Duitse tomatensoep van de familie van Lieshout

Ingrid en haar dochter bereiden de tomatensoep van haar Duitse oma. Ingrid ging daar elke zondag op visite en mocht helpen met het draaien van de gehaktballetjes.

Deze soep wordt nog steeds vaak gemaakt in huis, zeker als er mensen over de vloer komen. Ingrid kookt dan een grote pan zodat ze de hele week ervan kunnen eten.

Ingrediënten

Voor 4 liter soep:

  • 4 liter water
  • bouillonblokjes van MAGGI (3 a 4 blokjes per liter)
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 125 gram witte rijst
  • 4 grote uien
  • 500 gram half om half gehakt
  • zwarte peper

     

     

    Op dinsdag 28 september geven wij een gratis kookworkshop!

    Wil jij makkelijke en gezonde recepten leren maken met behulp van de Airfryer? Wil jij kans maken om een Philips Airfryer XXL te winnen?

    Meld je dan hier aan.

     

     

Bereiding

Pak een grote soeppan en vul deze met 4 liter water. Zet de pan met water op het vuur en breng aan de kook. Draai kleine ronde balletjes van het gehakt. Snipper hierna de uien en voeg deze toe aan het kokende water. Hierna mogen ook de rijst en de gehaktballen worden toegevoegd. 

Verkruimel de MAGGI bouillonblokjes boven de pan. Als laatst mag ook de tomatenpuree worden toegevoegd. Laat het geheel minstens een half uur zachtjes pruttelen. Hierna is de soep klaar om te serveren. Voor extra smaak voeg zwarte peper toe. 

Serveertip: maak de soep een dag van te voren. Een dag later op is hij namelijk op zijn lekkerst!