Romige gele paprikasoep

Een lekker zonnig maaltijdsoepje!

Voor 4 personen:

Ingrediënten

  • 5 gele paprika’s
  • 1,5 l water
  • 2 sjalotten
  • klontje roomboter
  • scheutje olijfolie
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 120 g mascarpone
  • wat blaadjes dragon
  • 1/2 bosje basilicum

Voor de croutons:

  • ½ Turksbrood
  • zeezout
  • zwarte peper uit de molen

Bereiding

Verwijder zaadlijsten met de pitjes uit de paprika's en snijd in grove stukken. Houd ¼ van de paprika apart, en snijd deze in kleine blokjes. Snipper de sjalotten, fruit de ui en de paprika even in wat boter.

Voeg de kippenbouillon toe en laat 30 minuten koken. Mix de soep. Voeg de mascarpone toe en meng goed. Even met de staafmixer erop mag ook. Breng eventueel de soep naar smaak zeezout en zwarte peper.

Scheur het Turks brood in stukjes en leg in een grote kom. Besprenkel met de knoflookolie en breng op smaak met peper en zout. Laat 5 minuten intrekken en bak de croutons goudbruin in de oven op 200 graden.

Maak de soep af met croutons, dragon, basilicum en de apart gehouden stukjes knapperige paprika.

Extra tip: een lepeltje crispy chili olie is er heerlijk bij.

Bekijk meer lekkere recepten